Az autópálya-matrica internetes értékesítésére létrejött ematrica.utdij.hu portálon egyszerű és kényelmes a vásárlás menete, ennek ellenére bárkiben felmerülhetnek bizonytalanságok, kérdések, dilemmák, amelyekre, ha lehetséges, perceken belül szeretne választ kapni. Az oldal többféleképpen is igyekszik segíteni a felhasználókat – nézzük, milyen tanácsokkal szolgál!

A honlapon háromféle szekcióban kaphatunk konkrét segítséget az autópálya-matrica vásárlásához: az Információ, a Tanácsok és a GYIK menüpontok egyaránt a bizonytalan felhasználók problémáit hivatottak megoldani. A Tanácsok fül hosszabb, leíró válaszokat ad nehezebben eldönthető kérdésekre, igyekszik megfelelően orientálni a vásárlókat.

Elsőként egy, továbbra is aktuálisnak ható kérdést boncolgat, nevezetesen a 2015. január 1-jén életbe lépett szabályozások és a autópálya matrica bevezetésével járó változásokat, illetve a megyei és a „hagyományos”, 2015-öt megelőzően is használatos útdíjak közötti különbséget.

Ez különösen hasznos, hiszen sokak számára talán még most sem egyértelmű, hogy a megyei matrica csupán egy opció, nem pedig kötelező, s emellett ugyanúgy befizethetőek az eddig ismert útdíjkonstrukciók is. Vagyis a tíznapos, havi vagy éves matricák országszerte érvényesek – s a megyei (egy évre szóló!) változat inkább azok számára kedvez, akik kifejezetten gyakran utaznak egyetlen megyén belül.

A szöveg figyelmeztet egyébiránt az egyes matricatípusok előnyeire, valamint azt is kiemeli, hogy a korábbiakhoz képest bizonyos gépjárművek más kategóriába kerültek, így adott esetben ezekkel költségesebbé válhatott a díjköteles utak használata. Külön pozitívum, hogy az oldal abban is igyekszik segítséget nyújtani, hogyan takaríthatunk meg adott esetben pénzt az optimális tervezéssel, a megfelelő időtartamra szóló, megfelelő típusú matrica vásárlásával.

A tippek, tanácsok közérthető, világos nyelvezettel lettek megfogalmazva, így remélhetőleg még a legkétségbeesettebb potenciális vásárló is megnyugszik majd az információmorzsákat olvasgatva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.